ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΡΙΝΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 25-27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2017 ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΡΙΝΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 25-27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 Σημαντική ευκαιρία ανάδειξης των δυνατοτήτων και των τεραστίων προοπτικών που έχει η Ελλάδα στο χώρο του Θαλάσσιου Τουρισμού Με επιτυχία στέφθηκε η υποβολή της υποψηφιότητας της ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΡΙΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΜΑΕ) για να φιλοξενήσει η Ελλάδα, το Διεθνές Συνέδριο Μαρινών της ICOMIA […]

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΡΙΝΩΝ
ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 25-27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
Σημαντική ευκαιρία ανάδειξης των δυνατοτήτων και των τεραστίων προοπτικών που έχει η Ελλάδα στο χώρο του Θαλάσσιου Τουρισμού
Με επιτυχία στέφθηκε η υποβολή της υποψηφιότητας της ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΡΙΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΜΑΕ) για να φιλοξενήσει η Ελλάδα, το Διεθνές Συνέδριο Μαρινών της ICOMIA τον Οκτώβριο του 2018.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο Συνέδριο για μαρίνες που διοργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Ενώσεων Ναυτικής Βιομηχανίας (ICOMIA), κάθε δύο έτη, σε μία πόλη του κόσμου, κατόπιν αυστηρής αξιολόγησης.
Το Συνέδριο, που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, συγκεντρώνει επαγγελματίες, ειδικούς και επενδυτές από κάθε γωνιά του κόσμου, που ασχολούνται με υπηρεσίες, διαχείριση, κατασκευές, και προμήθεια εξοπλισμού σε μαρίνες και λιμένες καθώς, και για όλα τα είδη σκαφών αναψυχής. Επίσης συμμετέχουν ακαδημαϊκές ή κλαδικές ενώσεις και δημόσιοι φορείς που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη τουριστικών λιμένων σε παραθαλάσσιους προορισμούς και άλλες ειδικότητες του ευρύτερου θαλάσσιου Τουρισμού.
Ο Πρόεδρος του ICOMIA Marinas Group, Roberto Perocchio ανέδειξε την σημαντική επιτυχία της Ελληνικής υποψηφιότητας «Η ελληνική ακτογραμμή αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα πεδία παγκοσμίως για το ναυτικό τουρισμό, και όλος ο κλάδος των μαρινών θα συγκεντρωθεί εκεί το 2018 για να συζητήσει τις διεθνείς εξελίξεις του τομέα και να εμπνευστεί από τις νέες επενδύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα μέσω των προγραμμάτων ιδιωτικοποίησης και ανάπλασης καθώς και της ολοένα αυξανόμενης σημασίας του τουρισμού στην ελληνική οικονομία».
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, Σταύρος Κατσικάδης, εξέφρασε την πεποίθησή του για επιτυχημένη διεξαγωγή του Συνεδρίου στη χώρα μας και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μοναδική ευκαιρία ανάδειξης των δυνατοτήτων και των τεραστίων προοπτικών που έχει η Ελλάδα στο χώρο του Θαλάσσιου Τουρισμού και ειδικότερα στις μαρίνες μας. Η επιτυχημένη επιλογή της Αθήνας για τη φιλοξενία του Συνεδρίου οφείλεται στη συγκροτημένη ομαδική εργασία των μελών της Ένωσής Μαρινών Ελλάδας με το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB) και τη συνεργασία μας με τον στρατηγικό σύμβουλο της ΕΜΑΕ, TOPOSOPHY. Είχαμε άμεση και θερμή ανταπόκριση και υποστήριξη από τους κ.κ. Έλενα Κουντουρά Υπουργό Τουρισμού, Παναγιώτη Κουρουμπλή Υπουργό Ναυτιλίας, Κωνσταντίνο Τσέγα Γ.Γ. ΕΟΤ, Ρένα Δούρου Περιφερειάρχη Αττικής, Γεώργιο Καμίνη Δήμαρχο Αθηναίων, Ιωάννη Ρέτσο Πρόεδρο ΣΕΤΕ και Γεώργιο Πατέρα Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καθώς και από άλλους σημαντικούς φορείς στο χώρο του θαλάσσιου Τουρισμού της Ελλάδας τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Θα εργασθούμε για να επιτευχθεί στην Αθήνα το καλύτερο Συνέδριο του κλάδου μας παγκοσμίως».
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.icomia.com/news/news.aspx?NewsId=383
www.greek-marinas.gr

ΕΜΑΕ
Η Ένωση Μαρινών Ελλάδας αποτελείται σήμερα από 21 τουριστικούς λιμένες/μαρίνες με συνολικά 8.100 θέσεις ελλιμενισμού για πλοία αναψυχής και εκπροσωπεί το 65% περίπου των οργανωμένων θέσεων ελλιμενισμού στη χώρα μας.
Ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την εκπροσώπηση των τουριστικών λιμένων της ελληνικής επικράτειας, την αναβάθμιση, ανάπτυξη και προβολή τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και τη μελέτη και επεξεργασία θεμάτων που αφορούν στη δημιουργία και λειτουργία των τουριστικών λιμένων.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με:
κα Σταυρούλα Κακαλέτρη, Ένωση Μαρινών Ελλάδας
Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, 17561
Τ: +30 210 9871024 e-mail: info@greek-marinas.gr